Időkapszula – Üzenet a jövőbe. Készítsd el a saját időkapszulát!

Nyírd ki ezt a naplót óta tudjuk, a kreatív, rajzos feladatok gyerekek sokaságát képes alkotásra bírni. Korábban írtam már az említett kötetről, mennyire megosztó a felnőttek számára. Pedig az ilyen játékos kötetek sok mindenben tudják fejleszteni a legkisebbeket. De mi van, ha túl vagyunk már a napló romboláson? Alkossunk maradandót! 

Nemrégiben megjelent egy új kiadvány, ami ismételten kihívás elé állíthatja a gyerekeket. Egy roppant érdekes és egyben izgalmas játékra hív minket Fekete Judit most kiadott könyve, az Időkapszula – Üzenet a jövőbe. Készítsd el a saját időkapszulát!  

A könyv egyfajta naplóként funkcionál. Különböző témakörben írhatjuk le a véleményünket, gondolatainkat, érzéseinket. Mint például: 

  • személyes tulajdonságok 
  • család, barátok 
  • élettér 
  • jövőbeni vágyak, célok 
  • napi rutin 
  • szerelem 
  • bakancslista 

Még további számos témában írhatunk válaszokat, amelyek az éppen adott napot, az adott hangulatot és pillanatot tükrözik majd. Most nyilván felmerül a kérdés, mire jó ez? Miben rejlik a különlegessége? Az izgalom abban van, hogy a könyv elején, mielőtt nekikezdünk a kitöltésnek, meg kell határoznunk egy időpontot, mikor szeretnénk újra kinyitni a saját időkapszulánkat. Egy-két év múlva? Vagy akár öt, esetleg tíz év múlva? Minél nagyobb intervallumot határozunk meg, annál érdekesebb lesz majd visszaolvasni a válaszokat. Sőt, szerintem benne van a pakliban az is, el fogjuk felejteni a dátumot, majd véletlen kezünkbe kerül a könyv évek múltán.   

Nem csak gyerekeknek  

A kötet elsősorban gyerekek számára készült, de legalább annyira való a felnőtteknek is. Saját példámból kiindulva, örömmel írom le az adott élethelyzetemet, mert biztos vagyok benne, pár év múlva másként fog történni minden, másként fogok gondolkodni. Ennek tudatában élvezet lesz nosztalgiázni, emléket idézni. Kiváló ajándék lehet ballagásra, érettségire, diplomaosztóra. Barátoknak újrakezdéshez, ha eldöntötték gyökeresen megváltoztatják életüket. Remek lezárás lehet számukra.  

Szerintem, ha sok emberhez sikerül eljuttatni a könyvet, akkor legalább akkora sikere lehet mint a bevezetésben említett naplónak. Hiszen az ismerősi körünkben biztos mindig lesz olyan ember, aki változás elött áll, akinek jól jöhet egy időkapszula.  

Önismeret, kaland, nevetés, izgalom korhatártól mentesen. Üzenj Te is a jövőbe. Írd le, tedd el, várakozz.  

Partvonal, 2017