Öt könyv karácsonyra – krimi, thriller

Mivel vészesen közeledik a karácsony, a következő hetekben ajánlok pár könyvet, ami remek meglepetés lehet szeretteinknek, vagy akár saját magunknak. Igyekszem minél szélesebben válogatni a műfajokat, tematikákat, hogy ezáltal mindenki találjon kedvére valót.

Öt könyv karácsonyra – krimi, thriller

Az egyik legjobban kedvelt műfajomban nagyon nehezen tudtam kiválasztani, kiemelni öt könyvet. Rengeteg jót olvastam nem csak idén, de az eltelt években is. Mégis döntenem kellett, mely könyvek azok, amiket mindenképpen kiemelnék.

Elsőként rögtön egy trilógiát hoztam. 2015-ben azt hiszem az egyik legkellemesebb meglepetés a Wayward Pines trilógia volt. Imádtam az izgalmas, feszültséggel teli sorokat. Oldalról oldalra fenntartotta a figyelmemet, kíváncsian vártam mi lesz a vége. Különleges műfaj, különleges hangulat. Az Agave Kiadó legjobb döntése volt, hogy kiadták a trilógiát. Akiknek bejött a Twin Peaks, akik szerették az X-aktákat, azoknak Blake Crouch könyve biztosan kedvenc lesz. Bővebb ajánló itt! (Agave Kiadó, 2015)

Idén először választottam könyvet a General Press kínálatából. Nagyon jókat hallottam egy krimijükről, gondoltam ideje tesztelni a kiadót. Nem bántam meg. Az Elfojtott sikoly egy olyan történet, amely rengeteg apró darabból áll össze és szépen komótosan rakjuk össze a képet. Csupán annyi a különbség, nem tudjuk mit fogunk a végén látni, míg az utolsó darab a helyére nem kerül. Izgalmas, rémisztő és fordulatos krimi, ami az idei karácsony egyik slágere lehet. Bővebb ajánló itt! (General Press, 2015)

krimiIdén a krimin belül egy új műfajt ismerhettünk meg. Domestic thriller, olyan könyv, amiben a családon belüli erőszakról van szó. Ilyen például a Holtodiglan, vagy a nagysikerű Lány a vonaton. De nekem mégsem a két említett könyv volt kiemelkedő, hanem az Erawan Kiadónál megjelent Így emlékezz rám. Sabine Durrant regénye képes szorongást okozni. Igazi lélektani thriller, ami azért is rémisztő, mert bármikor kerülhetünk hasonló szituációba. Letehetetlen könyv volt. Bővebb ajánló itt! (Erawan Könyvkiadó, 2015)

Akik figyelemmel kísérik a blogomat, azok bizonyára már tudják ki a kedvenc krimi íróm. Harlan Coben. Az összes magyarul megjelent könyvét olvastam, de sosem okozott még csalódást. Fordulatos, izgalmas. Egyszer sem tudtam rájönni ki volt a gonosz, ki volt a tettes a történetben. A szerző még az utolsó öt oldalon is képes mindent megcsavarni. 2015-ben kettő könyvet is kiadott tőle a Jaffa Kiadó. Az idegen és a Nincs üzlet egyaránt remek választás lehet a karácsonyfa alá. (Jaffa Kiadó, 2015)

Hosszú menetelés. Stephen King legújabb, korábban, álnéven írt regényének címe. Száz fiatal indul neki a menetnek, annak reményében, hogy egyikük lesz az-az egy, aki talpon marad. Aki végig helyt fog állni, és övé lesz a hőn áhított nyeremény. Megrázó történet a kitartásról és az emberfeletti küzdelemről. Nem csak King rajongóknak, hanem az Éhezők viadala kedvelőknek is remek választás lehet. Bővebb ajánló itt! (Európa Kiadó, 2015)