Rólam

Örülök, hogy ellátogattál az oldalamra! Köszöntelek!

Berta Péter, sokak által csak Zamának ismert notórius blogger vagyok. A cyber világba kiabálom szét a gondolataimat, amik kis szerencsével eljutnak Te hozzád is. Egy átlagos fiatalnak tartom magam, aki a három majommal ellentétben pontosan lát, hall és mond. Látom mi zajlik körülöttem a feje tetejére állt világban. Hallom a körülöttem levő embereket és mondom a saját bőrömön tapasztalt problémákra kitaposott megoldásaimat. Az írásaimmal próbálok segíteni, vagy csak támaszként szolgálni a nehéz időkben és a mindennapokban. Tapasztalataimat, érzéseimet és kérdéseimet írom le a virtuális naplómba itt a zama.hu-n. Szeretném tovább adni másoknak azt, amit én már megtaláltam és megtanultam. Ha így, akár csak pár ember is elgondolkodik a dolgokon és tudok segíteni nekik, hogy változtassanak, akkor már megérte minden perc, amit a blogom vezetésével töltök.

Ez az oldal kicsit rólam szól, de mégis azokról is, akik elolvassák. Útmutató, hogy az életet másként is lehet élni. Őszinte kérdések és válaszok vannak itt, több különböző témában.

Pici BIO: 1986-ban születtem. Már iskolás koromban is foglalkoztatott az írás és az önkifejezés minden lehetősége. Valamilyen módon így vagy úgy mindig közelemben voltak. Ezeket vagy észrevettem, vagy átléptem rajtuk. 2009. januárjában indítottam el a blogomat, akkor még zama.blog.hu címen. Lényegében, akkor még csak könyvajánlókkal foglalkoztam, majd szépen lassan kezdtem rájönni, hogy bővíteni kell az oldalt. Ennek apropóján 2011. augusztusában pályáztam a Fűnyíró.hu – Független Ifjúsági Lapok Talentum Blog elnevezésű programján. Szeptemberben el is nyertem a hónap blogja díjat. (*2012 márciusa óta az oldalon főszerkesztő helyettesként is közreműködöm). Az oldal új erőre kapott. Most már a könyvek mellett, az élettel, társadalmi problémákkal, s minden embert érintő témáról igyekszem kifejteni a véleményemet. Hol egy-egy bejegyzéssel, hol interjú formájában.

2013 augusztusában Csabai Márk író barátomhoz csatlakozva közösen megalapítottuk a jelenvagyok.hu oldalt, majd ezt követően a Jelen Vagyok Tehetséggondozó Egyesületet. Célunk, a feltörekvő, kezdő írók számára megadjuk a lehetőséget, hogy biztonságban, szabadon alkothassanak. 2013 decemberében elindítottuk az ingyenes kulturális e-magazinunkat, amely egyszerűen a Jelen Vagyok nevet kapta.

„A mai könyvkiadás egy labirintus, zsákutcákkal, buktatókkal” – interjú a Zama’s blog szerzőjével – Fejős Éva interjúja

Út a sikerhez – tanácsok írópalántáknakLendület Magazin

Interjú Zamával –  Jánosi Anna (eletemmorzsai.wordpress.com)

2 perc a sikerhezLendület Magazin

Egy igazi bloggerBauer Barbara interjúja

“Engem az olvasás élménye érdekel”Rados Virág interjúja

Rólam írták

“Nagyon szimpatikusak az interjúid, pörögnek, ahogy kell. Jók a kérdések, olyan jó értelemben vett, bumm-bele-a-közepébe behúzósak. Az alany és a műve is rokonszenvessé válik általuk. Gratula, Zama! Te nagyon tehetséges ember vagy, hidd el, ezt én innen tudom, látom, ott ragyog a siker csillaga a homlokodon. Imádok ilyen arcokkal barátkozni, mint te vagy. Na, és még jószívű is vagy. Büszke vagyok rá, hogy a barátod lehetek.

Szóval, ahogy egyszer írtam neked: őstehetség vagy. Tudod, én mikor tudtam hasonló interjúkat írni? Évekkel az újságírói pályakezdésem után, amikor a Népszabis öreg rókák már megtanítotottak a szakmára. Belőled meg ösztönösen dől az egész.

És még valami. Amikor a Lánchíd Rádiós interjúban A visszakapott élet c. könyvem kapcsán az érett személyiségről beszéltem, és arról, hogy az szabadon, önösség nélkül kapcsolódik a másik emberhez, akár egy ismeretlenhez, te is ott motoszkáltál a fejemben.”

Rados Virág – író

“Van aki azért ír mert divatos. Van aki azért, mert elvárják tőle és van aki azért, mert Ő Zama. Ez nem egy blog, hanem az élet Zama-ta….Őszinte érzelmek,mély gondolatok egy fiatal szerzőtől a világnak. Segítő kéz a bajban, lámpás a sötétben, jó barát az életben. Nem kívánok semmi jót a további munkához, mert nincs rászorulva Péter. Tudom, hogy ez a történet sikerrel koronázódik majd! Köszönöm, hogy olvashatom az írásaidat!”

Csabai Márk – író

“Olvastam a blogodat, és csak gratulálni tudok hozzá, remek. Amikor a könyvajánlódat olvastam, tudtam, hogy nekem ez a könyv kell. Így hát meg is vettem (minő szerencse pont akkor volt akciós is). A könyv amiről beszélek; Cami Walker: A szeretet ajándékai. Én is épp változtatni szeretnék, megnyílni mások felé, és ez a könyv csodás. Nagy segítséget nyújt. Egy szóval szeretném megköszönni neked, hogy segítettél megtalálnom. (igaz te erről nem is tudtál) Most igyekszem minden ismerősömnek elmondani miért is vagyok neki hálás. Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, rámutatva arra, hogy mégis csak érdemes foglalkozni mások gondjaival, meghallgatni őket. Igyekszem folytatni, amit elkezdtem.”

Katona Lilla – olvasó

“Szeretném megköszönni azokat a könyv ajánlókat amiket Tőled kapok.Az írásaid frissek és tele vannak élettel-mondanivalóval. Korosztály nélkül mindenkinek szólnak. Köszönöm és sok sikert kívánok a további írásaidhoz. “

Faludi Kata – olvasó

“Péter alázatos, kitartó és jó érzéke van a dolgokhoz, tele van erővel. Amikor még nem ismertem, csak a kézírását láttam, már tudtam mindent. Csak ennyit szerettem volna mondani.”

Szeifert Zsuzsa – grafológus