Segíts a gyerekednek! Tanulási technikák lépésről lépésre. A motivációtól a vizsgáig

Egész életünk során tanulunk valamit. Kezdjük az óvodában, aztán az általános és középiskolában, majd a további felsőfokú intézményben. De sok esetben a tanulási folyamat nem áll meg itt, hiszen szinte az összes munkahelyen van olyan, amit tanulni, fejleszteni kell. Miként tudunk állandóan frissek maradni? Hogyan lehetséges, a tanulási technika ne legyen lassú, nehézkes? Fokozhatjuk hatékonyságunkat? A válasz igen! A HVG Könyvek Segíts a gyerekednek! sorozata új kötettel bővült.

Tanulási technikák lépésről lépésre. A motivációtól a vizsgáig.

Az iskolai sikerekhez és a hatékony tanuláshoz mindenkinek másfajta támogatásra van szüksége: van, akinek a magabiztosságát kell növelni, másoknak a stresszkezeléséhez kell segítség vagy éppen a tanulnivaló rendszerezése, a prioritások felállítása jelenti a megoldást.  A hiánypótló könyv abban segít, hogy mindenki megtalálja a számára ideális tanulási stílust és technikát.

A Tanulási technikák lépésről lépésre színes ábrákkal, lépésről lépésre mutatja be a könnyen elsajátítható módszereket a tanuláshoz, vizsgázáshoz, motiváláshoz, ismétléshez, online tanuláshoz, stresszkezeléshez, de akár egy prezentáció megtartásához is találunk benne praktikus tippeket.

Mit tanulhatunk?

A teljesség igénye nélkül vegyünk át pár példát, miben segít a könyv.

Miért van szükségünk tanulási készségekre?
A jó tanulási készségek segítenek abban, hogy könnyebben boldoguljunk a mindennapi életben, vagy a munkában.

A hatékony tanulás
Időbeosztásodban legyen hely az egyéb elfoglaltságaidnak is, és olyankor tanulj, amikor a legjobban fog az agyad.

Hogyan válj motiválttá?
Akár rövid, akár hosszú távú célokról van szó, tanulás közben mindig érdemes szem előtt tartani, mit is akarunk elérni. Ha valaki kellően motivált, akkor mindent megtesz a sikeréért.

A stressz kezelése
Nem vitás, a tanulás néha igencsak stresszes tud lenni: határidők, beadandók, projektmunkák, dolgozatok, vizsgák. A titok nyitja abban rejlik, hogy megtanuld kezelni az ezzel járó stresszt.

Kreatív gondolkodás
A kreativitás a kulcs az új ötletekhez. Ha új megvilágításba helyezel egy dolgot, könnyebben beindulnak a kreatív gondolataid.

Hogyan memorizálunk?
A memória a különféle technikák segítségével fejleszthető. Ezeket a módszereket meg lehet tanulni és gyakorlással erősíteni.

Folytathatnám a főbb témaköröket a végletekig. Rengeteg mindenben támogatást nyújt a könyv. Valóban nagy segítség lehet a gyerekeknek. Viszont! Annak ellenére, hogy jó magam nem tartozom jelenleg az aktív tanulók csoportjába, hasznos volt számomra is. Egyrészt azért, mert felnyitotta a szememet, mit rontottam el korábban, mit kellett volna másként csinálnom. Másrészről pedig azért, mert a benne foglaltak kreativitásra ösztönöztek. A mindennapi életben előforduló feladatokhoz is be tudom építeni az olvasottakat. Korosztálytól függetlenül tudom ajánlani!

HVG Könyvek, 2017