Újabb kalandok a konyhában

A sokadik gasztronómia bejegyzésem után talán már kijelenthetem, a korábbi szerencsétlenkedésem a konyhában a múlté. Jó, nem mondom, hogy mesterszakács lettem, de nem esek kétségbe egy-egy nehezebb menü elkészítése során. Az elmúlt félévben újabb szakácskönyveket forgattam, így már magabiztosabb vagyok. Újabb kalandok a konyhában. 

Az igazi fordulópont talán a tavaszi karanténnak volt köszönhető. Nem mentem sehova, így nagyobb kihívás volt otthon a változatosság megteremtése a konyhában. Ehhez a Centrál Könyvek kiadványai voltak segítségemre.  

Az első könyv, amit szinte az elejétől a végéig teszteltem, a Csonka Enikő és Varga Gergő féle Gastrohobbi volt. Szerelem volt első látásra. Ideális kötet kezdő szakácsoknak, olyanoknak, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének alkotni valamit. Tényleg nagyon örülök, hogy végre találtam egy olyan kiadványt, ami lényegre törő, elérhető recepteket tartalmaz. Plusz az egészhez, mindegyik recept mellé találhatunk videót, ami által a siker garantált lehet. Velük sokkal inkább élmény lesz a sütés-főzés mint macera és kényszer.

Pár hete egyébként megjelent az új kötetük, mely újabb, jobbnál jobb recepteket tartalmaz. Még annyira nem merültem el benne, de előzetesen látom, szintén hozza korábbi stílust. Nem láttam benne semmi olyat, ami gondot jelentene. Legyen szó technikáról, vagy hozzávalóról.

A fenti két szakácskönyv ideális választás tanuláshoz, felfedezéshez. Kezdőknek, újrakezdőknek, fiataloknak. Én legutóbb ifjú párnak ajándékoztam lakásavatóra.

A kiadó másik könyve, ami segítségemre volt a tanulásban az a 160 grammos szénhidrátdiéta – életmód könyve. Vagyis pontosítanék, mert a sorozat mind a négy kötetét megvettem, mert nem tudtam eldönteni melyik a legjobb. Mindegyikben jó recepteket találtam. Kiemelten fontos és hasznosak a kötetek elején található táplálkozási tanácsokat tartalmazó fejezetek. Számos hasznos dolgot tanultam lisztekről, cukorról, anyagcseréről és az emberi test működéséről.

A sorozat eddig megjelent részei:

Sose gondoltam, hogy a főzés – ami tulajdonképpen egy alkotási folyamat is egyben – ilyen örömet tud okozni. Ha eddig nem tevékenykedtél aktívan a konyhában, próbáld ki. Izgalmas kihívással fogsz szembenézni. Ha pedig már rutinosan mozogsz a receptek világában, akkor is érdemes felcsapni valamelyik szakácskönyvet és új dolgokat elsajátítani.

Egy gondolat a “Újabb kalandok a konyhában

A hozzászólások lezárva.